Шейна Snowracer SX PRO

Шейна с кормило Snowracer SX PRO

Snowracer SX PRO е зверски яката шейна на STIGA в линията Curve Ski System! И не случайно първата реакция на всеки, който я види е “Уауууу!!! Искам такава шейна!” Шейната с кормило Snowracer SX PRO е предназначена за екстремни спускания и напълно заслужава завистливите погледи отстрани по белите писти!

За разлика от всички останали шейни в линията Curve Ski System, шейната Snowracer SX PRO има кормило с дръжки като истински велосипед – предимство, с което маневрирането е с няколко класи по-добро и лесно над всички останали конкуренти по пистите. Кормилото е оборудвано и с гумени дръжки, които подобряват сигурността на захващането, както и с мека предпазна подложка в средната част. Изключително здравата стоманена рамка е в безкомпромисно черен цвят, силно контрастираща на белия сняг.

Безкомпромисно черни са също така ските и седалката, които са изработени от качествена пластмаса, която запазва здравината и свойствата си дори и при екстремно ниските зимни температури на скандинавския Север. Ските на шейната са с двустранни върхове – отпред и отзад. Предната ска е с извит и разширен връх за подобрена маневреност. Стандартно, предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да се насладите на спускането и в останалата част от трасето. При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена.

Макарата за автоматично навиване на въжето е аксесоар, който влиза в серийното оборудване за модела – удобство за което най-често ще се сетите, когато застанете на върха и се чудите как да хванете въжето, за да не се закача и пречи на маневрирането с кормилото.

Шейната STIGA Snowracer SX PRO тежи 8 кг и е с размери 86 х 43 х 60 см. Максимално препоръчителното натоварване според производителите е 100 кг. Шейната е предназначена за деца над 5 години.

Цена на шейната: 339 лв