Класически шейни Snowracer

класическа шейна с кормило Snowracer Classic Black

Класическа шейна с кормило Snowracer Classic Yellow

Производството на моделите SNOWRACER CLASSIC е прекратено от 2019 г.

Класическите модели шейни Snowracer носят в себе си качеството, дизайна и бунтарския дух на 70-те години на 20-ти век. Проектирани и направени с една единствена мисъл – да ви предложат бързо и незабравимо спускане по снежните склонове, те комбинират здравата стоманена рамка с правите пластмасови ски. Хванете здраво кръглото пластмасово кормило и уверено насочете шейната в желаната посока! Седалката е обикновена и плоска, с релефни напречни ленти за по-добър контакт, необходим при високите скорости по пистите? При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена.

Стандартно, предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да се насладите на спускането и в останалата част от трасето.

Класическият модел шейна STIGA Snowracer CLASSIC тежи малко повече от 6 кг и е с размери 87 х 44 х 60 см. Максималното препоръчително натоварване според указанията на производителите е 75 кг. Шейната е предназначена за деца над 5 години.

STIGA произвежда класическите модели шейни Snowracer в два цвята на стоманената рамка: черен и жълт. Стандартният модел Snowracer CLASSIC е оборудван само с въже за дърпане на шейната. Може да надстроите стандартния модел, като добавите и макара с автоматично навиване на въжето – удобство за което най-често ще се сетите, когато застанете на върха и се чудите как да хванете въжето, за да не се закача и пречи на маневрирането с кормилото.

Производството на моделите SNOWRACER CLASSIC е прекратено от 2019 г.